سلام دوست عزيز به انجمن آياپير خوش آمديد.
اينجانب در نظر دارم كه با يكي از فاميل هاي خود شريكي يه مغازه كامپيوتري بزنم ... من خودم شاغل هستم و اون بيكار و در نتيجه من سرمايه اندكي كه دارم را صرف خريد لوازم جانبي و مبلغ پيش مغازه خواهم كرد و اون سرمايه خاصي نداره !
قصد ما اينجا بيان احكام نيست ولي به دليل صداقت شما در سوالتان ابتدا به صورت كلي به اين قضيه نگاه ميكنيم. به اين كار شما
مضاربه مي گويند
مضاربه در اصطلاح فقه اسلامی عقد قراردادی است که به موجب آن شخص مالک به شخص دیگر (عامل) سرمایه ای میسپارد تا با آن تجارت کند و هر دو در سود آن شریک باشند. مضاربه از عقود جایزه است و چند شرط دارد:
1- صیغه ایجاب و قبول.
2- وجود شرایط تکلیف همچون عقل، بلوغ و اختیار در هر یک از مالک و عامل.
3- تعیین سود مالک و عامل بر اساس توافق طرفین
4- سرمایه در راه مشروع به کار رود.
5- سرمایه مورد مضاربه نقد و مقدار آن مشخص باشد.
6ـ «عامل» توانایی انجام کار را داشته باشد.
مضاربه تجارتی پاک و بابرکت است که در دین اسلام مورد تایید قرار گرفت.
میگویند که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم قبل از بعثت ، طبق قانون مضاربه، با ثروت حضرت خدیجه علیهاسلام به شام سفر فرمود.
(برگرفته از : دانشنامه رشد)
كارهايي كه مي خوام انجام بدم و وارد هستم :
فروش رايانه - اسمبل كردن كامپيوتر + نصب قطعات+نصب ويندوز+عيب يابي
طراحي و چاپ بنر، فلكس، كارت ويزيت، پوستر تبليغاتي، بنرهاي مناسبتي مذهبي(ولادت ها و شهادت ها) ،پلات لمينت و .....
چاپ ديجيتالي عكس هاي داخل گوشي و رم ( 10 در 15 )
تمام كارهاي مربوط به چاپ را به بيرون ميدم .!!
تبديل آلبوم عكس (عكس هاي موبايل و رم ) به VCD با افكت گذاري و آهنگ گذاري .!
روتوش كردن عكس .
اينها كه فرموديد كارهاي بسيار جالب وخوبيست ولي آيا امكان جمع آوري اين همه حرفه هاي متفرقه در يك مكان كامل امكان پذير است ؟ اگر تخصصي يك كار دنبال شود به نظر من بهتر است.
1- شراكتي بودن را به چه نحوي اجرا كنم ؟
طبق بند 3 مطلب بالا (تعیین سود مالک و عامل بر اساس توافق طرفین ) است ولي با توجه به اينكه فرموديد ايشان سرمايه خاصي ندارند و اگر شما هم در كار بجز سرمايه گذاري كار ديگري انجام نمي دهيد ترجيحاً به صورت نصفا نصف منطقي است. ولي اگر شرايط متفاوت است "فقط توافق "
2- به نظر شما مي توانم به صورت آزمايشي تبليغاتي كامپيوتري به صورت تراكت چاپ و در همه جا پخش كنم و فقط شماره موبايل بدم و كارهايش رو بياد در منزل تحويل بگيره و فعلاً مغازه اي اجاره نكنم تا ببينم كه اين كار جواب ميده يا نه ؟؟ نظرات در اين خصوص چيه ؟
به نظر شما آيا كسي حاضره كه رم موبايلشو ببره درب يه منزل تحويل يك مكان فاقد شرايط تجاري بده و بعد بره اونجا تحويل بگيره ؟!!

من بيشتر در نظر دارم همان طور كه در بالا گفتم به طور آزمايشي اين كارها رو انجام بدم در اين خصوص هم اگر راه خوبي است راهنمايي بفرماييد ؟؟؟
اگر به بازار كارتان و شرايط مطمئنيد و شخص مقابل را امين مي دانيد با توجه به نيت خيرتان به قول خودتان جايي رو تهيه كنيد وبه صورت آزمايشي فعاليت كنيد در صورتي كه نسبتاً موفقيت آميز بود بعد بيشتر سرمايه گذاري كنيد تا اينكه نسنجيده تمام سرمايه تان را توي كار بريزيد.
البته با توجه به تجربيات خودم و احتمالاً ماه اول اجاره از جيب پرداخت خواهد شد ، ماه دوم نصف از جيب و نصف از درآمد و ماه سوم احتمالاً كل درامدتان به هزينه اجاره بها برسد !!

ولي انشا الله در صورت جديت و تداوم كار و فعاليت (خصوصاً انصاف ، تبليغ و...) ميتوانيد به اصطلاح بازاريها روي قلطك بيفتيد.
توكل كنيد به رزاق بي همتا.
ولي يك نكته پيشنهاد من نوشتن قرارداد و بيان تمام نكات درون آن است با حضور شاهد معتبر (يا دفتر رسمي ) .
اينها صرفاً نظر شخصي بنده بود و تصميم گيري نهايي باتوجه به شرايط با شماست.
انشا الله موفق باشد و براي شما آرزوي موفقيت داريم.
التماس دعا ، يا حق